1.Organizatorzy: nauczyciel biologii-mgr Stanisława Tworzydło i wychowawcy klas I-III gimnazjum
2. Uczestnicy: uczniowie klas I-III gimnazjum
3. Cele konkursu:
-promowanie zdrowego stylu życia
-utrwalanie zdrowych nawyków żywieniowych
4. Termin i miejsce: 8 grudnia 2016 r. godz. 10.00 Zespół Szkól w Królówce
5. Przebieg konkursu:
I etap:
Realizacja tematyki promującej zdrowe odżywianie na godzinach wychowawczych.
II etap: -prezentacja na temat: Zasady zdrowego żywienia prowadzona przez panią dietetyk w dniu 30 listopada o godzinie 10.15,
III etap:
- udział uczniów w Quizie zawierającym pytania o zdrowym żywieniu w dniu 8 grudnia (każda klasa wyznacza trzy osoby do udziału w quizie)
-przygotowanie śniadania, każda klasa wyznacza szefa kuchni i jego zespół. Czas na przygotowanie śniadania to 30 minut.
Ocenie będzie podlegała: organizacja i porządek, prezentacja szefa kuchni i jego zespołu, ekspozycja stołu, uporządkowanie stanowiska pracy i segregacja odpadów.
Oceny działań uczniów w zakresie realizacji II etapu konkursu dokona komisja. Klasy, które uzyskają największą liczbę punktów zostaną nagrodzone.
Koordynator konkursu: nauczyciel biologii, mgr Stanisława Tworzydło
Wykonane przez Dariusza Badyla badyla@wp.pl na podstawie szablonu www.diablodesign.eu.